Přehled akcí

Našemu patronovi bylo 80

2012 01 08 077 antonin ruze 160x120Liberec - Ruprechtice, 8. 1. 2012  Schola od 3A má 3 patrony Antoníny. Dva na nás dohlížejí z nebe, ten třetíosobně, téměř na každé zkoušce (nezpívá s námi, jen si mezi nás přijde posedět a poslechnout). Je tedy jistě zřejmé, jak jsme se zúčastnili oslav 80. narozenin našeho 3. patrona - P. Antonína Kejdany. Připravili jsme mu velký hudební dárek.

Pro některé z nás začaly přípravy na oslavu už před tři čtvrtě rokem, kdy se o jubileu dozvěděli naši přátelé z Halle. Hned se rozhodli, že přijedou, ale „neohlášení“ – jako překvapení či živý dárek. Toto překvapení se opravdu povedlo! Povedlo se i druhé překvapení. Když P. Antonín přišel v neděli přede mší do sakristie, objevili se tam dva 2012 01 08 009 antonin 80 - knezi 300x225další františkáni, ne však ze zdejší komunity. Tito vyjeli už v 5 hod. ráno z Halle, aby stihli mši v 9 hod. v Liberci – Ruprechticích.

Povedl se i náš hudební dárek. Při mši zpívala Schola za doprovodu menšího „symfonického orchestru“. Antonín sice v sobotu večer viděl a slyšel, jak na faře zkoušíme, ale potom přiznal, že ho opravdu nenapadlo, že trénujeme právě na nedělní mši.

Překvapený Antonín začal nedělní mši trochu netradičními slovy: „ .. tady se nikomu nic neřekne!“